İlk Yardım Çantanızı Birlikte Hazırlayalım

İlk Yardım Çantanızı Birlikte Hazırlayalım

İlk yardım çantası sadece basit sıyrıklar ve kesikler için saklanan, sıradan bir ekipman değildir. 

Doğru malzemeleri içerdiğinde, hayati risk taşıyan ciddi olayları engelleyebilecek, etkili bir tıbbi yardımcı haline gelebilir. 

Halihazırda bir ilk yardım çantasına sahip olsanız bile malzemelerinizi verdiğimiz bilgiler doğrultusunda gözden geçirerek güncellemenizin yararınıza olduğunu düşünüyoruz.

Aşağıda temel bir ilk yardım çantasının mutlaka içermesi gereken malzemeleri sıraladığımız listemizi bulabilirsiniz.

İlk Yardım Çantanız Neleri İçermeli?

Alkol, oksijenli su, tentürdiyot ve antiseptik benzeri hazır solüsyonlar: Alkol ve oksijenli su benzeri bileşenler, kanaması durdurulan bir yarayı temizlemeye yardımcı olur.

Tentürdiyot, yaranın mikrop kapmasını önlemeye yarar.

Antiseptik solüsyonlar ise yarayı temizlerken kullanılmalarının yanı sıra, ciddi yaralanmalarda, hastaneye ulaşana kadar derinleşmiş kesiklerin ve sıyrıkların mikrop kapmasını engeller. 

Büyük boy sargı bezi: Kanamayı hızlı biçimde durdurmak, yarayı kapatmak ve kırık çıkık gibi hallerde darbe alan bölgeyi hareketsiz hale getirecek biçimde sarmak için kullanılır.

Aynı zamanda yaranın mikrop kapmasını engeller ve yara üzerindeki pansumanı sabit tutmaya yardımcı olur.

Pamuk ve steril gazlı bez: Yaralı bölgeye pansuman yapmak için önerilir.

Üçgen sargı bezi: Kesikleri sarmak için kullanılır. Yaralı bölgenin sabit durmasını sağladığından, hareketi engelleyerek yaşanabilecek olası kan kayıplarına engel olur.  

Flaster: Yaralı bölgeyi ve üzerindeki sargı bezlerini veya pansuman malzemesini sabitlemek için kullanılır. 

Turnike: Kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarının durdurulmasında kullanılan, en önemli ilk yardım malzemelerinden biridir.

Cımbız: Yara üzerindeki yabancı cisimleri almak ve kıymıkları çıkarmak için kullanılır. Böcek sokmalarında kullanıldığı takdirde zehrin bulaşmasını arttırabileceği için tercih edilmemelidir.

Yara bandı: Fazla derin olmayan basit yaraların enfeksiyon kapmasını önlemeye, ciddi olmayan küçük kanamaları durdurmaya ve yarayı dış etkenlerden korumaya yardımcıdır.  

Küçük makas: Kritik durumlarda ilk müdahaleye hazırlanırken, kazazedenin kanamasını durdurmak için kıyafetlerinin kesilmesi ve sargı bezi, bant, gazlı bez benzeri ilk yardım malzemelerinin küçültülmesi esnasında kullanılır.

Tek kullanımlık eldiven: Bulaşıcı hastalıkların ve mikropların bulaşmasını önlemeye yardımcıdır.  Açık yaraya müdahale esnasında yaranın enfeksiyon kapmasını önlemek amacıyla kullanılır. Hem mağdur hem de duruma müdahale eden kişi için koruma sağlayan en önemli ilk yardım malzemelerinden biridir.

Çengelli iğne: Kanamaları durdururken ve pansuman yaparken kullanılan çengelli iğne aynı zamanda sargı bezlerinin tutturulmasına da yardımcı olur.

Esmark Bandajı: Kol ve bacaklardaki atardamar kanamalarının durdurulmasında kullanılan banttır. Kanayan kısmın üst bölgesinden iyice gerilerek sarılmasını sağlar. Söz konusu malzeme yanlış kullanıldığında, hayati tehlikeye yol açabileceğinden, yeterli donanıma sahip olmayan kişilerce uygulanmamalıdır.

Vücut termometresi: Hastanın vücut ısısını takip etmek için kullanılır.

Buz torbası: Yaralının/hastanın yüksek ateşi olduğunda ateşini düşürmek için veya vücudunun herhangi bir bölümü zedelendiğinde ya da burkulduğunda, soğuk kompres yoluyla bölgesinin şişliğini indirmek için kullanılır.

Alüminyum yanık örtüsü: Şoka giren yaralının vücut ısısını sabit tutmak ve su kaybetmesini engellemek için ilgili kişinin üstüne örtülen ilk yardım malzemesidir.  Yanık yaralanmalarını dış etkenlerden korumaya da yardımcıdır.

El Feneri: Karanlıkta ilk müdahale yapılması gereken durumlarda yeterli aydınlatmayı sağlamaya yardımcıdır.

İlk Yardım Çantanızın Gücünü Temel İlk Yardım Bilgisi ile Arttırın

İnsan sağlığı söz konusu olduğunda, doğru oluşturulmuş bir ilk yardım çantasına sahip olmak her ev ve iş yeri için adeta bir tıbbi zorunluluk olsa da temel bir ilk yardım eğitimine sahip olmakta da son derece önemlidir. 

Temel İlk yardım eğitimi, ilk yardım çantasındaki ekipmanı nasıl kullanacağınızı bilmeniz için gereken becerilere sahip olmanız da dahil olmak üzere acil tıbbi durumları ele alma konusunda size güven verir.

Şayet bir temel ilk yardım bilgisinden yoksunsanız, edineceğiniz bir ilk yardım el kitabı da oldukça işinize yarayacaktır.

Söz konusu kitabı ilk yardım çantanızdaki diğer malzemelerle birlikte muhafaza etmeniz, ihtiyaç duyan herkesin doğru bilgiye, vakit kaybetmeden ulaşması açısından önem arz eder. 

Tepe Güvenlik Tıbbi Alarm Sistemi ile İhtiyaç Duyduğunuz Profesyonel Tıbbi Destek birkaç Dakikada Kapınızda

Her şeyin yolunda gittiğini düşündüğümüz anlarda aniden başımıza gelen tatsız sağlık sorunları karışında zaman zaman güçsüz hissedebiliriz.

Sağlık söz konusu olduğunda, kendiniz veya sevdikleriniz için doğru kararı vermenizde, size rehberlik etmemize izin vermeniz halinde Tepe Güvenlik olarak, yardıma ihtiyaç duyabileceğiniz tüm acil durumlarda, tıbbi alarm sistemimiz ile yanınızdayız.

Alarm sistemimizi, önemli bir tıbbi olay sırasında, tek düğmeye dokunarak yardım almanın,  en hızlı ve kolay yoluna, zahmetsizce ulaşabilmeniz için özenle kurguladık.  

Tepe Tıbbi Alarm Butonuna basmanız halinde, acil durum çağrınızı alan Tepe Alarm İzleme Merkezi, en yakınınızdaki ambulansı evinize yönlendirerek vakit kaybetmeden ilgili sağlık kuruluşuna ulaşmanızı sağlar.

Tepe Güvenlik Tıbbi Alarm Sistemi hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen tıklayınız.

Sosyal Medya'da Paylaş:
Ücretsiz Teklif Alın

Formumuzu doldurun, en kısa sürede sizinle iletişime geçerek, ihtiyacınıza en uygun güvenlik çözümlerini ücretsiz olarak belirleyelim.

TIKLAYIN

Aydınlatma Metni kapsamında Kimlik ve iletişim bilgilerimin Securitas Alarm İzleme ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. tarafından bildirdiğim iletişim kanalları üzerinden iletişim bilgilerime tanıtım, kampanya, reklam, promosyon gibi içeriklere sahip ticari elektronik iletiler gönderilmesi amacıyla işlenmesine ve bununla sınırlı olarak hizmet alınan üçüncü taraflar ile paylaşılmasına