'Yeni Bir İş Kurarken Nerelere Dikkat Edilmeli?' Sorusunun Cevabı için Okumaya Devam Edin.

'Yeni Bir İş Kurarken Nerelere Dikkat Edilmeli?' Sorusunun Cevabı için Okumaya Devam Edin.

Yeni bir iş kurmak için sadece büyük hayaller kurmak yeterli değildir. 

Kurduğunuz rüyaya inanmanızın yanı sıra mükemmel bir iş stratejisiyle hareket etmeli, başarmak için çok fazla çalışmalı ve kritik anlarda atılması gereken adımları atmalısınız.

Yazımızda sizler için 'İş kurarken dikkat edilmesi gereken adımlar nelerdir?' sorusunun cevabını irdeledik.

Bir girişimci olarak yeni bir işe başlamadan önce göz önünde bulundurmanız gereken faktörlerin listesini aşağıda bulabilirsiniz.

Bol kazançlar dileğiyle...

Yeni Bir İş Kurarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hayata geçirmek istediğiniz iş fikrini iyi analiz edin: Yeni iş fikrinizi hayata geçirmeden önce; dahil olacağınız sektörü yeterince anladığınızdan emin olun. İşin gerektirdiği tüm detaylar hakkında yeterli bilgi düzeyine sahip olun. Bolca araştırma yaparak, hedef pazarınızı tanımlayın. Kazanç elde etmeyi düşündüğünüz alanda başarılı olmak için gereken düzeyde uzmanlık kazanın.

Etkili bir iş planı oluşturun: Girişim yolculuğunuz boyunca faydalanacağınız, stratejinizin yönünü belirleyecek, net bir başlangıç planına sahip olun. Fikrinizin uygulanabilir olup olmadığını belirlemenize, atmanız gereken bir sonraki adımı şekillendirmenize yardımcı olacağından etkili bir iş planı oluşturmak için gerekli yetkinliğe sahip değilseniz, profesyonel bir danışmandan yardım alabilirsiniz.

Rakip analizi yapın: İş fikrinizin ne kadar benzersiz olduğunu düşünürseniz düşünün, hedef kitlenize, rakiplerinizden daha iyi veya almaya değer daha ucuz bir şey sunamıyorsanız yeni işinizde başarılı olma şansınızın oldukça az olduğunu bilmelisiniz. Başarıya giden yolda doğru stratejiyi takip etmeniz ve rakiplerinizin bir adım önüne geçmeniz için öncelikle kimlerle yarıştığınızı analiz edin.

İhtiyacınız olduğunda yardım almaktan çekinmeyin: Enerjinizi doğru görevlere yönlendirmek için ihtiyacınız olduğunda size en iyi tavsiyeyi verecek bir danışmanınız olması, mevcut sorunlarınızın üstesinden gelme aşamasında size zaman ve güç kazandırır.

Hedef kitle ve pazar araştırması yapın: Bir iş kurarken ne satmanız gerektiğini veya hangi hizmeti sunmak istediğinizi biliyorsanız, faaliyete başlamadan önce ilgilendiğiniz konuya dair bir pazarın olup olmadığını inceleyin; potansiyel müşterilerinizin kim olduğunu belirleyin.

İşinizin başlangıç maliyetini hesaplayın: Başlangıç maliyeti hesaplaması, yeni bir işe başlarken göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörlerden biridir. İşinizi başarıyla kurmak ve yürütmek için gereken toplam maliyeti titizlikle değerlendirmeye özen gösterin. İşinizi yürütmek için gerekli olan maaş, kira, ofis malzemeleri benzeri tüm masraf ve harcamaları belirleyin ve listeleyin. İş planınıza mutlaka tüm bu aylık maliyetleri ekleyin. 

Fon bulmayı ihmal etmeyin: Yeni kurulan şirketler genellikle ilk iki veya üç yıl boyunca kazandıklarından daha fazlasını harcarlar. Yaptığınız işe olan güveniniz her ne kadar güçlü olursa olsun, işletmenizi finanse etmek için başlangıç aşaması boyunca sizi yönlendirmek için gerekli fonlara sahip olduğunuzdan emin olun.

Sermaye ve finansman 

Hazırlık aşamasında,  iş akışınızı yürütmek için gerekli işletme sermayesini doğru biçimde belirlemelisiniz.

Buna ek olarak seçeceğiniz finansman modeli, bir işe başlamadan önce dikkate almanız gereken en önemli faktörlerden biridir. Şirket finansmanı, tasarruflarınızdan sağlayabileceğiniz sermayeyi ve ödünç alabileceğiniz fonları içermelidir. Kurumunuzu finanse etmek adına başlangıç aşaması boyunca sizi yönlendirmek için gerekli fonlara sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Konumunuzu belirlerken dikkatli olun: Bir şirket kurarken işletmeniz için en iyi konumu belirlediğinizden emin olun. Yer seçimi yaparken, bulunduğunuz sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Örneğin bir üretim birimi kurmayı düşünüyorsanız elektrik, su, vergi ve ulaşımdan tasarruf etmenizi sağlayacak bir yer seçebilirsiniz ve hatta işinizi kurmak için devletten indirim ve destek alabileceğiniz yerler bile arayabilirsiniz.

Personel seçiminde doğru yeteneklere yer verin: Personel seçimi yaparken profesyonel davranmaya özen gösterin. İşe aldığınız bir çalışan, sorumlu tutulduğu işi doğru biçimde yaparak sizi başarıya taşıyacak veya tamamen bozabilecek kişi olabilir. İhtiyaç duymanız halinde doğru personeli işe almak için bir işe alım ajansıyla çalışmanız yararınıza olacaktır. 

Pazarlamanın temellerini anlayın: İnsanların ürünlerinizin / hizmetlerinizin, faydalarını veya onlara nasıl ulaşacaklarını bilmelerine olanak tanıyan etkili bir pazarlama stratejisi izleyin.

Bu maddelere ek olarak;

Doğru teknolojiye yatırım yapmak,

Profesyonel bir web sitesine sahip olmak,

Kişisel finansmanınızı dikkate almak,

Karşılaşılan riskler hakkında gerçekçi olmak,

İşletmenizi yasal olarak yapılandırırken hukuki danışmanlık almak, iş kurarken doğru bir yapılanma içine girmeniz adına üzerinde durmanız gereken diğer önemli hususlar arasında yer alıyor.

Yukarıda sıraladığımız listenin, iş hayatında yeni bir sayfa açmak isteyen tüm girişimcilere fayda sağlamasını ve bol kazançlara vesile olmasını temenni ederiz.

Sosyal Medya'da Paylaş:
Ücretsiz Teklif Alın

Formumuzu doldurun, en kısa sürede sizinle iletişime geçerek, ihtiyacınıza en uygun güvenlik çözümlerini ücretsiz olarak belirleyelim.

TIKLAYIN

Aydınlatma Metni kapsamında Kimlik ve iletişim bilgilerimin Securitas Alarm İzleme ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. tarafından bildirdiğim iletişim kanalları üzerinden iletişim bilgilerime tanıtım, kampanya, reklam, promosyon gibi içeriklere sahip ticari elektronik iletiler gönderilmesi amacıyla işlenmesine ve bununla sınırlı olarak hizmet alınan üçüncü taraflar ile paylaşılmasına