2019 Yılının En İyi 5 Antivirüs Yazılımı

2019 Yılının En İyi 5 Antivirüs Yazılımı

2019 Yılının En İyi 5 Antivirüs Yazılımı

Bilgisayar kullanımının artmasıyla birlikte, birey ve kuruluşlara ait verilerin  yeteri kadar korunamaması sonucunda ortaya çıkan tehditlere, her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

Virüsler, casus yazılımlar, kimlik avı saldırıları, kötü amaçlı yazılımlar, spam saldırıları …

Çevrimiçi tehdit listemiz bu şekilde uzamaya devam ederken, bir antivirüs programı kullanmak, hepimiz için adeta bir zorunluluk haline gelmiş durumda.

Sanal dünyanın karanlık yüzünü uzağımızda tutan programlar oldukça fazla olduğundan, hangisini seçmemiz gerektiği noktasında zaman zaman kafa karışıklığı yaşıyoruz.

Hal böyleyken bizler de bu haftaki yazımızda, 2019’nin yılının en çok beğeni toplayan 5 antivirüs programına biraz daha yakından bakmak istedik.

Üzerine tıklayarak, programların ücretsiz sürümlerine ulaşabileceğiniz bağlantılara da yer verdiğimiz antivirüs incelememizin, güvenli bir internet deneyimi yaşamanıza yardımcı olacağına inanıyoruz.

1. Kaspersky Anti-Virus

Kötü amaçlı yazılım koruması ile oldukça beğeni toplayan, kullanıcılarını güvende tutma noktasında oldukça güçlü bir performans sergileyen Kaspersky, karmaşık bir arayüze sahip olsa da en iyi anti virüs programları arasında yer alıyor.

Programın ücretsiz deneme sürümü, güvenlik çözümleri için para harcamak istemeyen kullanıcılar için en etkili korunma seçeneklerden biri.

  • Gerçek zamanlı antivirüs koruması sağlıyor.
  • Fidye yazılımlarını engelliyor.
  • Mobil güvenlik, parola yönetimi, VPN ve ebeveyn denetimi sağlıyor.
  • PC'nizin tasarımına uygun performans sunmasına olanak tanıyor.

Kaspersky’yi indirmek veya sayfasına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

2. Bitdefender Antivirus Plus

En yeni tehditleri bile önceden tahmin etmek, tespit etmek ve anında engellemek için geliştirilen yapay zeka ve diğer devrim niteliğindeki teknolojilerden yararlanılan Bitdefender Antivirus Plus, cihaz performansını en az düzeyde etkileyerek, piyasadaki rakiplerine kıyasla en hızlı tarama yapan program.

Normalde ücretli olan Bitdefender Antivirus Plus, kullanıcılarına 30 günlük ücretsiz deneme imkanı da tanıyor.

Ancak ücretsiz sürümünün, güvenlik duvarı ve ebeveyn kontrolü araçları gibi bazı gelişmiş özelliklerden yoksun olduğunu söylemeliyiz.

Sistem, etkin uygulamaları yakından izlemek için sezgisel tespit olarak adlandırılan yenilikçi bir tekniğin üzerine inşa edildiğinden, şüpheli bir durum algıladığında, tehditleri önlemek için anında harekete geçiyor.

Önemli dosyalar ve kötü amaçlı yazılım algılama için güvenli dosya dijital kasası bulunan Bitdefender Antivirus Plus’un, düşük seviyeli sistemlerde çalışabilmesi dikkat çeken bir diğer özelliği.

  • Tehditlerine kaşı tam koruma sağlıyor.
  • Siber tehdit algılaması oldukça başarılı.
  • Optimize edilmiş performansı sayesinde hem hızlı hem de pil ömrünü uzatıyor.
  • Dosyalarınızı güvende tutmak için çok katmanlı fidye korumasına sahip.

Bitdefender Antivirus Plus’un sayfasına ulaşmak veya programı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

3. Norton AntiVirus Standart

Test laboratuvarları tarafından yüksek oranda derecelendirilmiş olan Norton AntiVirus Standart, tek bir PC, Mac veya tek bir mobil cihaz için güçlü bir koruma isteyen herkes için en ideal seçimlerden biri.

Akıllı güvenlik duvarı ve otomatik güncelleme gibi özelliklere sahip olan Norton AntiVirus Standart, V-TEST En İyi Koruma Ödülü’nün de sahibi.

PC ve Mac’ın yanı sıra özellikle telefonu için güçlü bir güvenlik programı arayışında olanları mutlu eden Norton, abonelik başladıktan sonra koruduğu cihazlara bir virüs saldırısı yapılması halinde para iadesi yapmayı taahhüt edecek kadar kendine güveniyor.

Kötü amaçlı yazılımlara karşı güncel virüs tanımlarını kullanılarak geliştirilen sistem, akıllı davranış izleme özelliği sayesinde tehditleri kısa sürede algılayarak, karantinaya alıyor.

  • AV-TEST En İyi Koruma Ödülü’nü kazanmıştır.
  • Fidye yazılımı ve virüsler gibi mevcut ve yeni çıkan kötü amaçlı yazılımlara karşı gerçek zamanlı koruma sağlamaya yardımcı oluyor.
  • Gelişmiş yazılımıyla, çevrimiçi olduğunuzda özel ve finansal bilgilerinizi korumaya yardımcı oluyor.
  • Abone olduğunuz andan itibaren, virüslerden korumanıza yardımcı olan Norton, kullanıcı cihazına bir saldırı gerçekleşmesi durumda, para iadesi yapıyor.

Norton AntiVirus Standart sayfasına ulaşmak veya programı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

4. Symantec Endpoint Protection 14

175 milyondan fazla kişi tarafından kullanılan Symantec, kurumsal firmaların önemli bilgilerini koruyabilmek amacına yönelik oluşturulmuş bir antivirüs programı.

Kimlik bilgilerinizi çalmaya çalışan hırsızlar tarafından gerçekleştirilen saldırıları durdurma konusunda oldukça etkili olan Symantec Endpoint Protection, yalnızca geçtiğimiz yıl, dünya üzerinde 317 milyon yeni kötü amaçlı yazılım türevi kayda geçirmeyi başarmış durumda.

Zero Day saldırılarına, kötü amaçlı yazılımlara ve fidye yazılımlara oldukça güçlü bir güvenlik duvarıyla karşı koyan sistem, çok katmanlı yapısı sayesinde ileri düzey tehditleri kolayca ortadan kaldırıyor.

  • Network Thread Protection özelliği ile pek çok kötü amaçlı yazılımı henüz sisteme yerleşmeden buluyor ve durduruyor.
  • Sürekli değişen virüs yazılımlarını başarılı bir şekilde algılıyor ve önlem alıyor.
  • SONAR özelliği ile kötü amaçlı hasar oluşturmaya yönelik dosyaları çözümlüyor.
  • Bilinen tüm kötü amaçlı yazılımları ortadan kaldırıyor.

Symantec Endpoint Protection 14 sayfasına ulaşmak veya programı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

5. Panda Antivirus

Zararlı web sitelerini engelleyen URL filtreleme, gerçek zamanlı kötü amaçlı yazılım algılama ve hızlı bulut tabanlı tarama gibi özellikleriyle dikkat çeken Panda'nın ücretsiz anti virüs yazılımı, %99,5 gibi etkileyici bir koruma oranına sahip.

Sistem; Truva atlarına, kimlik hırsızlığı yazılımlarına, casus yazılımlara ve kötü amaçlı yazılımlara karşı oldukça güçlü bir korumayla kuşatılmış durumda.

Panda’nın en önemli özelliklerinden biri de tehlikeli durumlarda bilgisayarınızı kolayca güvenli moda geçirerek, zararlı yazılımların tümünü anında etkisiz hale getirebilmesi.

Kullanıcılarına güvenilir bir internet deneyimi sunan ve e-posta tarama özelliği de bulunan Panda, çalıştığı cihazın performansını optimize etmek için pek çok gereksiz ve istenmeyen özelliği ortadan kaldırıyor.

  • Kullanıcıların internet tarayıcıları için ekstra özellikler sunan Panda Antivirus, sınırlı da olsa bir VPN hizmeti de sunuyor.
  • Arayüzü oldukça kullanışlı ve basit.

Panda Antivirus sayfasına ulaşmak veya programı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

Sosyal Medya'da Paylaş:
Ücretsiz Teklif Alın

Formumuzu doldurun, en kısa sürede sizinle iletişime geçerek, ihtiyacınıza en uygun güvenlik çözümlerini ücretsiz olarak belirleyelim.

TIKLAYIN

Aydınlatma Metni kapsamında Kimlik ve iletişim bilgilerimin Securitas Alarm İzleme ve Güvenlik Sistemleri A.Ş. tarafından bildirdiğim iletişim kanalları üzerinden iletişim bilgilerime tanıtım, kampanya, reklam, promosyon gibi içeriklere sahip ticari elektronik iletiler gönderilmesi amacıyla işlenmesine ve bununla sınırlı olarak hizmet alınan üçüncü taraflar ile paylaşılmasına